amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
БългарскиRussianItalianEnglish
 
print magazineAMC Aspects
Аrchitecture Мanagement Сonstruction

ПРЕДСТОЯЩО СЪБИТИЕ


АРХИТЕКТУРЕН ФОРУМ ПЛОВДИВ 2012

Регионалната колегия на КАБ - Пловдив, Дружеството на САБ - Пловдив, подкрепени от Община Пловдив и Фондация „Пловдив- европейска столица на културата” ще организират „Архитектурен форум Пловдив 2012”. Събитието ще бъде обвързано с кандидатурата на града под Тепетата за ”Европейска столица на културата 2019 г.”

Чрез това събитие РК на КАБ – Пловдив и САБ – Пловдив искат да покажат професионалната грижа и отговорност на пловдивските архитекти за града и желанието им да го направят по-привлекателно място за живеене. Освен това изявата има задачата да популяризира труда на архитектурната колегия от града и качествата на отделните архитекти, като по този начин изтъкне техните професионални достойнства. Право на участие със свои проекти и обекти имат всички членове на регионалното подразделение на Камарата и Съюза на архитектите в Пловдив. Не на последтно място е и идеята да се издигне престижа на архитектурната професия и да стимулира младите архитекти за професионалното им утвърждаване и израстване.

Събитието ще обхваща три модула: първият - архитектурна работилница „Ще ми се да беше…..“, вторият - интернет конкурс „Кино Космос – място за култура” и третият - изложба „Проектите на пловдивските архитекти“. Официалното откриване ще бъде на 17.09.2012 г. с пресконференция в залата на Общинския съвет. ”Архитектурен форум Пловдив 2012” ще продължи до 20 октомври, като ще съчетае в себе си Есенния салон на изкуствата, Нощта на музеите, Международния технически панаир, Архитектурна изложба и Вечер на пловдивските архитекти.