amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
БългарскиRussianItalianEnglish
 
print magazineAMC Aspects
Аrchitecture Мanagement Сonstruction


Началото на конкурса Ideal Standard Баня на годината е поставено през 2004 г.


Неизменна част от конкурса е мотото „Изрази себе си” – истинското предизвикателство пред многобройните участници, включили се в надпреварата досега. А техният брой вече надминава 300.

Амбициозната идея да се награждават съвременните български бани носи в себе си новаторския дух на бранда Ideal Standard - марката, която повече от 100 години е синоним на високо качество в продуктите и цялостните решения за баня в Европа, Азия и Америка. Това е марката, присъстваща във всяка втора баня в Италия и Великобритания, водещо име в Китай, предпочитан бранд на веригите Holiday Inn, Sheraton, Hilton, Intercontinental, Hyatt. Ideal Standard е удостоена и с правото да представя свой продукт в експозицията на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк.

Световно известни дизайнери, носители на престижни награди, като Robin Levien, Mario Bellini, David Chipperfield, Seymour Powell, Marc Sadler, Ronen Joseph са сред авторите на дизайнерски решения, внасящи стил и лукс в баните на Ideal Standard. Всеки път, когато създават, дизайнерите и инженерите на Ideal Standard предлагат не просто нова линия, система или решение. Те създават ново удоволствие.

Тази визия е пренесена и във философията на конкурса Ideal Standard Баня на годината. Неговите организатори търсят и оценяват изкуството да въплътиш идеите си в хармония и стил, да следваш иновативни творчески решения като съчетаваш дизайн и функционалност в едно.

За шест години в конкурса бяха представени истински дизайнерски постижения в обзавеждането на семейни и хотелски бани, изпълнени с продукти на водещия бранд. Тези проекти определяха тенденциите в развитието на баните – от завръщането на аристократичните нотки, през уникалните решения, интегрирани в нетрадиционни части на дома, до свръхмодерната баня, за която всеки изтънчен вкус би мечтал. Марката Ideal Standard позволи на дизайнери, архитекти и потребители в България да разгърнат своето въображение, обединявайки модерните технологии и авангардния дизайн.


За шеста година бяха раздадени наградите в конкурса

Ideal Standard Баня на годината

Над 60 проекта участваха в конкурса

За шеста поредна година конкурсът Ideal Standard Баня на годината връчи награди за най-красива българска баня. В него за първи път архитекти и дизайнери участваха и с предложения за 3D проект на баня. В новата категория постъпиха много силни предложения, сред които бяха номинирани осем.

Студио Indesign грабна голямата награда за 3D проект и спечели възможността да посети 12-то Бианале за архитектура във Венеция.

Наградата в традиционната категория „Реализирана баня” и екзотичната екскурзия за двама до о-в Маврициий получи Цветанка Боева от Самоков с проекта „Близо до природата”.

Наградите бяха връчени на 18 март т.г. на церемония в х-л „Радисън” в присъствието на водещи информационни и специализирани медии. В шестото издание на конкурса се включиха над 60 участници, общо в двете категории.

Журито, което определи най-достойните проекти бе в състав Васил Кънев - Вицепрезидент на Идеал Стандарт Интернешънъл за Източна Европа, доц. д-р арх. Калин Тихолов – зам.-декан на Архитектурен факултет, УАСГ, арх. Албена Владимирова-Андреева – интериорен дизайнер, арх. Иван Александров – интериорен дизайнер, Мила Бехар – представител на Superbrands за България, Юлияна Дончева – телевизионен журналист и продуцент и Христо Караиванов – Директор Маркетинг и продажби „Идеал Стандарт-Видима” АД.

По традиция за свой фаворит сред номинираните гласува и интернет публиката. Нейни избраници тази година са Мариана Керимидчиева с проекта „Слънчева баня” в категория „Реализирана баня” и Петя Петрова в категория „3D баня”. Освен приза, двете получиха и уикенд за двама в луксозен SPA хотел в България.

Мая Яневa от сп. „Още за къщата” е носител на първото отличие в медийния конкурс на бранда Ideal Standard. Тя беше отличена за авторска публикация, посветена на екологичната баня. Голямата награда в конкурса е екскурзия за двама до Европейската столица на културата за 2010 година Истанбул.

Всички проекти, влезли в номинациите получиха награда термостатен смесител Melange.

Награди са предвидени и за гласувалите – от всички участвали във вота на случаен принцип ще бъдат изтеглени 20 участника, чиито имена ще бъдат обявени на интернет страницата на конкурса www.banianagodinata.com. Te получават луксозно окачване Senses 70.