amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
БългарскиRussianItalianEnglish
 
print magazineAMC Aspects
Аrchitecture Мanagement Сonstruction

Friday, 19 November 2010 12:06

Международният конкурс за млади дизайнери “Jump The Gap” 2010-2011 отново е отворен за участие на български творци

С вяра в новите таланти, за четвърти път, световният лидер в обзавеждането за баня Roca, съвместно с фондация BCD (Барселона Дизайн Център), организира международния конкурс за млади дизайнери Jump The Gap. Той дава поле за изява на млади творци от цял свят в областта на интериорния и продуктов дизайн, и архитектурата. Най-добрите проекти за банята на бъдещето ще могат да намерят международно признание и реализация. Номинираните проекти ще бъдaт представени на изложението 100% Design London през 2011 г. Там, ще бъде обявен победителят в конкурса, който ще получи и награда от 5 000 евро. Четвъртото издание на конкурса Jump The Gap e отворено за участие на дизайнери, архитекти или студенти по дизайн и архитектура, родени след 1 януари 1976 г. Те могат да участват самостоятелно или в екип от двама души. Всеки желаещ, може да направи заявка за участие на сайта на конкурса www.jumpthegap.net , не по-късно от 31 януари 2011 г.

Конкурсните проекти трябва да представят идеята за концептуално новаторски продукти и решения за баня: нови продукти, нови пространства и/или нови приложения и функции. Срокът за представяне на проектите е 29 април 2011 г.

Също както и в предишните издания на конкурса, проектите ще бъдат оценявани от международно жури от водещи дизайнери и архитекти. Председател на журито, този път, е индустриалният дизайнер и архитект Рон Арад (Англия).

В третото издание на конкурса Jump The Gap 2008-2009, за голямата награда се състезаваха 382 проекта на автори от 51 страни, включително 15 проекта на млади български дизайнери. Сред всички представени проекти, журито номинира 11, а победител на конкурса стана проектът „Дишаща вана” на младия китайски дизайнер Ли Хи. Пълна информация за конкурса и за процедурата за безплатна регистрация е публикувана на интернет страницата www.jumpthegap.net

Roca

Roca е световният лидер в производството и търговията с обзавеждане за баня и е стандарт за дизайн и нови тенденции в тази сфера. Представена в над 135 страни, Roca е неотменно ангажирана в развитието на технологиите, дизайна и иновациите. Резултат на тази работа са партньорствата с най-забележителните архитекти (Moneo, Chipperfield, Herzog & De Meuron), интериорни дизайнери и студия за дизайн (Benedito Design, Giugiaro, Schmidt & Lackner). Опазването на околната среда е постоянна задача за Roca и тя доказва това като създава и постоянно усъвършенства екологично съобразни продукти с устройства за икономия на енергия и вода, които помагат за опазването на околната среда.

От друга страна, Roca предприема инициативи, насочени към подпомагане на млади таланти. Една от тях е международният конкурс за дизайн Jump the Gap, който насърчава новитe таланти на бъдещето и предлага възможност нa отличения проект и неговия дизайнер, да получат известност в международен мащаб.


www.roca.com
www.roca-bulgaria.bg