amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
БългарскиRussianItalianEnglish
 
print magazineAMC Aspects
Аrchitecture Мanagement Сonstruction

Фирмени новини

Master Coppo от Tegola се вписва умело в атмосферата на автентична стара архитектура. Master Coppo e единствена по рода си патентована, термопластична керемида, ламинирана в 2 слоя, която благодарение на 3D ефекти и специални цветови нюанси пресъздава визията на традиционните средиземноморски (популярни още като „турски”) керемиди и придава автентичен исторически облик на сградите.

Подобно на останалите модели от гамата битумни керемиди на Tegola Canadese, Master Coppo: не се чупи; по-лека e от традиционни покривни покрития; монтира се с пирони, дори при много стръмни покриви, без риск от свличане на керемидите. Ниското й тегло допринася за намаляване негативните ефекти върху сградата в случай на земетресение.

Системата за полагане е опростена и ефективна, тъй като керемидите са със самозалепваща основа. Веднъж изпълнено, покривното покритие не изисква допълнителна поддръжка; устойчиво е на атмосферни влияния, включително градушка и заледяване.

Master Coppo битумни керемиди са приложими върху покриви със сложна форма и позволяват интегриране на соларни битумни керемиди и гъвкави фотоволтаични панели.

Иновативният модел битумни керемиди може да бъде видян в шоурумите на ВИ ДЖИ ЕФ в София, Пловдив и Бургас.

 

Авторитетният строителен форум Българска Строителна Седмица ще се проведе от 20 до 23 март за 13-и пореден път в Интер Експо Център – София и разширява обхвата на участващите фирми и компании.

Иновациите в строителството и новите подходи ще бъдат представени с детайли от водещи фирми в бранша. Автоматите за покривни хидроизолации РУФОН, които компанията ХЕРЦ развива в последните години, са допълнени от новия РУФОН „Р”. Той намалява значително разхода на материал, като пести средства и усилия. Специализиран в заваряването по бордове, автоматът е идеален уред за работа и по свободните покривни повърхности, а с теглото си от около 26 кг той лесно може да бъде транспортиран до обекта.

Най-новият модел от SOMERO Ltd. - световен лидер в производството на лазерно контролирани машини за изпълнение на безфугови бетонни настилки ще представи българската фирма Лийф група проектиране системи. Мултифункционалната машината позволява всички процеси – от финалната подготовка на основата, през разстилането на бетона до уплътняването и нивелирането. Постигат се параметри, които надхвърлят всичко постигано досега – например производителност – 460 м2/час и най-висок клас на точност.

С атрактивно представяне на специализирания форум посетителите ще могат да разгледат експонатите на фирма Аустротерм България. Специалист във висококачествените топло- и шумоизолационни продукти от експандиран и екструдиран полистирен, компанията ще покаже оптимални енергоспестяващи решения за изолация във всяка област.

Иновативен и високотехнологичен продукт, произведен от фибростъкло (стъкломат или още стъклопласт), покрито с висококачествена пластмаса, ще представи на щанда си по време на специализирания форум европейският лидер в производството и търговията на решетъчни скари, фирма Стако. Решетъчните скари от фибростъкло са оцветени и са UV-устойчиви. Стандартно се предлагат в сив, жълт, зелен и червен цвят.

В дните на професионалното изложение ще се проведе и третото издание на специализирания салон Гео Експо, както и традиционната конференция BuildinGreen „Eнергийна ефективност и обновяване на съществуващия сграден фонд в България. Приоритети 2014-2020". Първият салон BUILDING MARKET е изцяло ориентиран към крайния потребител и ще предложи специализирани съвети във всяко звено на строително-ремонтните услуги. Интересно за всички посетители ще бъде и ПЪРВОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ между монтажници на естествен паркет.

Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс и в социалните мрежи Facebook и LinkedIN.

 

Nokia продава централата си на Exilion Capital за 170 милиона евро (222 милиона долара), научаваме от БТА. От 1997 г. Финландската компания е собственик на впечатляващата стъклена сграда, която се намира в град Еспо, близо до столицата Хелзинки. "Собствеността върху недвижимото имущество не е част от основния бизнес на Nokia и когато има добри възможности, ние имаме желание да се освободим от тези видове неосновни активи", е заявил главният финансов директор Тимо Ихамуотила. В условията на икономическата криза Nokia е предприела редица мерки за намаляване на разходите си. Продажбата на сградата, в която се помещава собствената й централа, е част от тях. По този начин компанията си осигурява и приток на свежи капитали. Дългосрочният договор за наем с финландската компания за недвижими имоти Exilion вече е факт, а финализирането на сделката се очаква до края на годината.

И други финландски компании, като производителите на хартия UPM и Stora Enso, са предпочели икономически по-изгодния вариант да продадът сградите на собствените си корпоративни централи и да се превърнат в наематели.

АрхМедия

 
Friday, 23 November 2012 13:25

ЮБИЛЕЙНО ТЪРЖЕСТВО, ОРГАНИЗИРАНО ОТ МАТРАКС В СОФИЯ

През ноември в клуб Mascara, фирма „Матракс”, официален представител и дистрибутор на италианската марка за сън и комфорт Magniflex, отбеляза официално пред свои партньори, дилъри и клиенти, 50 години от създаването на италианската компания, превърнала се в символ на изключително качество, комфорт и неподражаем италиански стил.

Read more...
 

БИЗНЕСЪТ СРЕЩНА АРХИТЕКТУРНОТО ТВОРЧЕСТВО
Велинград , 1-3 юни

От 1 до 3 юни т. г. Велинград, СПА столицата на България, стана средище на традиционната вече творческа среща между водещи фирми, чиято продуктова гама е в сферата на проектирането, строителството и дизайна и архитекти и дизайнери от цялата страна. Организаторите решиха от настоящата година тази ежегодна проява да преминава под слогана „Синергия на производители и архитекти”.


За първи път преди три години по инициатива на „Хенкел” България ЕООД, съвместно с „Монтажи 64” ООД и INEX, със съдействието и медийното партньорство на „АрхМедия” бе осъществена иновативната идея –организиране на тридневна фирмена презентация, която да съчетава професионалните ангажименти с разтоварваща почивка сред природата, СПА уйкенд и възможност за творчески контакти в неформална обстановка, които водят до дълготрайно бизнес партньорство между търговските фирми и проектантските и дизайнерските бюра. Трета година „Хенкел” България в съдружие с различни фирми и с организационната подкрепа и медийното партньорство на „АрхМедия” презентират най-новата си продуктова гама пред активно работещи български архитекти и дизайнери. Тази инициатива вече се утвърди сред архитектурната колегия и търговските фирми като едно от най-престижните ежегодни събития в бранша. Разширява се интересът както на архитектите, така и на фирмите, желаещи да се включат в тази успешна форма на съвместна дейност. Резултатите убедително показват, че творческата синергия , която се поражда между участниците, обогатява професионалното общуване, обмяната на информация и положителните практики. Присъствието на фирмени екипи, водени от управителите и непосредствения контакт извън лекционните часове в неформална обстановка спомагат за много по-качествени резултати. Като съорганизатор и медиен партньор, екипът на „АрхМедия” отчита през годините повишаващия се интерес към тази партньорска среща. Безспорно доказателство за това е и фактът, че броят на презентиращите фирми и на участващите архитекти и дизайнери всяка година нараства.

Read more...
 
Thursday, 26 April 2012 11:01

Рока България представи Новости 2012 – продукти с високо качество, дизайн и икономия на вода на достъпни цени, както и нови концепции и технологии в банята

Новости 2012 на Рока България са представени в обновената експозиция на корпоративната изложбена зала Експо Баня София, на бул. Мария Луиза 16, която от 26 април 2012 г. отваря врати за посетители.

Новите предложения и продукти от марките Roca и Fayans могат да се закупят от дистрибуторската мрежа на компанията в цялата страна.

Традиционно, всяка пролет Рока България АД представя новостите в света на банята, които допълват широката продуктова гама на глобалния лидер Roca и родната марка Fayans. Тази година, събитието бе на 25 април в Експо Баня София (корпоративна изложбена зала на Рока България), бул. Мария Луиза 16 (бивш магазин София). Присъстваха представители на медиите, архитекти и интериорни дизайнери, и партньори на компанията.

„Миналата година обещахме, че всеки българин ще може да има баня Roca, и спазихме обещанието си”, казва по повод Новости 2012 Веселин Симов, прокурист и мениджър Маркетинг и продажби на Рока България. Фокус на новостите са дизайн и високо качество на достъпни за българския потребител цени. На нови, по-ниски цени се предлагат някои продукти от познатите серии Victoria и Nexo на марката Roca. Серия Victoria е допълнена с нови продукти сред които правят впечатление новите мебели за баня и новите термостатични смесители Victoria-T. Изборът на продукти и възможни комбинации е голям и на практика, дава възможност да бъде обзаведено всяко пространство, при това на изключително изгодни цени. За улеснение на потребителите, Roca предлага и пакетни предложения. Например, можете да оборудвате банята си с моноблок и умивалник от серията Victoria само за 339 лв. с ДДС!

Като глобален лидер, Roca продължава да работи за иновации, нови технологии и решения за банята. Малко след представянето на големите международни изложения, компанията предлага на българския потребител:


Clеan Rim the Gap – тоалетна чиния без обичайния ринг, а с ръб, който се почиства лесно. Как става измиването, при това, само с 2 л вода? – Елате и вижте в Експо Баня София!
Hybrid - новото поколение хибридни смесители, които според избора на потребителя функционират като конвенционални или като електронни.
Innova radio – огледало за баня с функция радио и още ...
Amberes – решение за стоящ умивалник със смесител, който може да монтирате в средата на помещението
Hide & Seat – елегантно душ пространство със седалка и удобно място за съхранение на вещи
Смесителите L90 и L20 и техния иновативен дизайн.
Българската марка Fayans, станала нарицателно за санитарен порцелан, също изненадва с развитие на нови технологии и интересни решения за банята.

Фабриката в Каспичан, основана в далечната 1919 г., днес е част от световния лидер Roca и е една от най-модерните в Европа за производство на изделия от санитарен порцелан. От 2005 г., фабриката на Рока България в град Каспичан е сертифицирана за система за управление на качеството по международния стандарт ISO 9001:2008, а от 2009 г. притежава и сертификат ISO 14001:2004 за въведената система за управление на околната среда. Fayans предлага висококачествени продукти за баня, но преди всичко цялостна концепция за банята. Потребителят може да избере цялостно обзавеждане в един общ стил – от умивалник, тоалетна чиния или моноблок до смесителни батерии, вана или душ кабина, мебели и аксесоари.

Тази година, изненадата е новият моноблок Mira Compact с механизъм 4,5 / 3л.. Той е единствен в своя ценови клас (струва само 139 лв) и е много подходящ дори за малки бани (заема само 60 см). С него едно четиричленно семейство може да спести приблизително 1000 литра вода на месец.

Read more...
 

В еко-надпреварата се състезаваха над 300 фирми от всички браншове. Корпоративният напредък в областта на „зелените“ инициативи беше оценен от 5-членно международно жури в състав: Щефан В. Шмит-Маркс – географ и икономист, Борислав Стефанов – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Златина Луджева – мениджър в PriceWaterHouseCoopers, Кийт Далримпъл – ръководител на Dalrymple Finance и Валентин Маринов – изпълнителен директор на b2b Media.

Read more...
 


Тази година ALUKÖNIGSTAHL България организира представяне на изцяло обновения демонстрационен бус на JANSEN, на което ще представи най-новото и актуално от света на стоманените системи.
Jansen Infomobil ще бъде отворен за посещение в град София на 13 Септември от 10 до 18 часа на паркинга пред офиса на фирма Алукьонигщал на адрес: гр. София, бул. „Цариградско шосе” 115Г, офис сграда МЕГАПАРК.
На 14 Септември отново между 10 и 18 часа демонстрационният бус ще се намира в град Пловдив на паркинга на фирма Бибов и Ко ООД на адрес: гр. Пловдив, ул. „Недялка Шилева” №20.
Фирма АЛУКЬОНИГЩАЛ кани всички свои клиенти и партньори да разгледат мострените експонати. На място ще може да получите техническа консултация във връзка с представените мостри.
 

Благодарение на „Джаз плюс” и международната фондация We Are Water, и с любезното съдействие на посолството на Испания, на българската музикална сцена се случи магия.

Испанeцът Давид Пеня Дорантес, приобщил класическото пиано към фламенкото, френският контрабасист Рено Гарсия-Фонс, овладял техниката на индийската музика и българинът Теодосий Спасов, въвел традиционния за балканската музика кавал в съвремения световен джаз, си дадоха среща в зала „България” тази събота, на 18 юни 2011. Към тях се присъедини и перкусионистът Нано Пеня. Тримата виртуози показаха, че инструментът в техните ръце е мощно оръжие, което омайва, пленява, завладява публиката и няма рамки за начина по който звучи, така както за музиката им няма стилови ограничения и териториални граници. Различни музикални стилове и силни чувства – страст, любов, тъга, преплетени в невероятни джаз имровизации с фламенко дух омагьосаха публиката. Вплитането на музикални традиции от далечни земи и епохи, с радостни изблици и тъжни мисли, отразяващи както духа на времето, така и отношенията между хората, страстно привлечени и отчаяно разделени едни от други, извисяват емоцията над живота, за да облагородят същността ни. Невероятното трио многоктратно изправи на крака публиката, сред която бе и Н. Пр. Рафаел Мендивил Пейдро, посланик на Испания у нас, както и много дипломати. Тя се отблагодари на артистите с дълги алодисменти.

Освен всичко, концертът в зала България бе и в подкрепа на каузата на фондация We Are Water – за защита на водните ресурси на планетата, за съхраняване на тяхната чистота и за решаването на проблемите, следствие от недостига на чиста питейна вода и лоши хигиенни условия в някои райони по света, което се оказва един от най-значимите глобални проблеми на нашия век. В края на събитието, звездното трио, заедно с перкусионистът Нано Пеня изпълниха за пръв път пред публика пиесата на Теодосий Спасов, наречена „Ние сме вода”, посветена на едноименнaта фондация, която Теодосий Спасов, заедно с други известни българи подкрепят от нейното създаване.

Read more...
 

БИЗНЕСЪТ С ЛИЦЕ КЪМ АРХИТЕКТИТЕ И ДИЗАЙНЕРИТЕ

ПЪЛНОЦЕННО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБЩУВАНЕ

Традиционната инициатива на фирмите „Хенкел България” ЕООД и „Монтажи 64” ООД, към които тази година се присъедини и „Шнайдер Електрик България” ООД, провеждана с организационното съдействие на „Арх Медия” ЕООД, събра на запомняща се презентация водещи архитекти и дизайнери от страната. В сърцето на Родопа планина, новият петзвезден „СПА хотел Персенк”- Девин предостави на творците и представителите на бизнеса спокойна и творческа обстановка за професионални контакти, съчетани с пълноценна почивка и СПА уикенд. С всяка година се забелязва нарастващия интерес, както на бизнеса, така и на архитектите към този вид обмяна на информация и добри практики. И двете страни са на мнение, че деловите срещи между фирмените екипи и активно работещите архитекти и дизайнери, провеждани в неформална обстановка, са една от най-подходящите форми за професионално общуване. За това говори присъствието на повече от сто представители на архитектурната гилдия, въпреки че желаещите да се включат бяха повече. Тази година съорганизаторите от Арх Медия” и презентиращите фирми избраха един чудно красив кът на Родопите и осигуриха възможност за пълноценна творческа работа и активна почивка на присъстващите.

Повишеният интерес към презентациите, които се провеждаха в най-голямата конферента зала на хотела, беше оправдано висок, защото и трите фирми представиха най-новите си материали и иновативни технологии, много важни за професионалната дейност на архитектите и дизайнерите.

„Хенкел България” демонстрираха новостите в топлоизолациите, по-специално боите и мазилките с естествен вид VISAGE, вдъхновени от природата, в трите основни категории природни материали: камък, дърво и метал. Посланието на „Хенкел” към архитектите и дизайнерите бе, че ползвайки богатия избор на цветове и структури в трите групи, и най-оригиналните им и екстравагантни идеи и проекти могат да се превърнат в реалност.

„Монтажи – 64” успяха да убедят всички, че архитектите и дизайнерите се ползват със специалното внимание на фирмата, а работата с тях е приоритет за екипа. Потвърждение на това бе присъствието на представителите на испанската фабрика за гранитогрес Zirconio, на две португалски фабрики: Gres Tejo за клинкер и Labicer за технически гранитогрес и на испанската фабрика за мозайка Hisbalit, чийто представители за България са „Монтажи – 64”.

Read more...
 
Tuesday, 19 April 2011 17:29

За шеста поредна година, Рока България представи официално на българския пазар най-новите предложения за обзавеждане и оборудване на банята с марките Roca и Fayans.

Журналисти, архитекти и интериорни дизайнери, дистрибутори и партньори на компанията, по традиция, бяха първите гости в обновената корпоративна изложбена зала Експо Баня София. Символичен бе изборът на датата за едно от най-важните за Рока България събития – 12 април, международния ден на авиацията и космонав-тиката. Roca e компанията, която с основателно самочувствие представя технологии за най-интимното пространство в дома, толкова новаторски, колкото и технологиите за космоса.

Преди няколко седмици, през март, на международното изложение ISH във Франкфурт, Германия, което показва тенденциите в банята за следващите две години, Roca отново доказа лидерството си в сферата и впечатли с иновация, дизайн и нови технологии. Огромен интерес предизвика съвместния проект на компанията с групата Джорджо Армани, наречен Armani/Roca. Новата концепция за баня, съчетание на висш дизайн и технологии, вече се предлага в магазините Armani Casa. През следващата 2012 година, колекцията ще бъде предложена и у нас.

Read more...
 

Отличената високотехнологична платформа e-Vision въвежда дигиталната ера в банята

Идеал Стандарт Интернешънъл (ИСИ), водещият доставчик на цялостни решения за баня, получи престижната награда Design Plus на откритото вчера изложение ISH 2011 във Франкфурт, Германия. Платформата e-Vision беше отличена заради високотехнологичните нововъведения, които предоставят на потребителите уникална дигитална контролна система за баня. Конкурсът Design Plus е част от международното изложение ISH и се провежда под егидата на Германският съвет по дизайн и Асоциацията на германските индустриално-търговски камари. Наградите Design Plus отличават иновативни продукти с модерен дизайн, полза за обществото, технически и екологични качества, както и цялостна концепция.

Read more...
 
«StartPrev123NextEnd»

Page 1 of 3